18 Μαΐ 2012

Προσπάθεια συμβιβασμού από πλευράς Apple για το iPad στην Κίνα


Όπως είναι γνωστό η Apple είχε χάσει μία δίκη σχετικά με την εμπορική ονομασία «iPad» στην Κίνα, στην προσπάθειά της να μηνύσει μία κινεζική εταιρεία για προσβολή του εν λόγω κατατεθέντος σήματος.


Η Apple είχε καταθέσει αρχικά μία καταγγελία κατά της Proview Technology, η οποία όμως υποστήριξε ότι είχε καταχωρήσει την ονομασία του εμπορικού ονόματος iPad το 2000, πολύ πριν, δηλαδή, η Apple παρουσιάσει την ταμπλέτα.
Η Proview Technology δηλώνει ότι συνεχίζει να χρησιμοποιεί την ονομασία iPad τόσο στην Κίνα, όσο και σε πολλές ακόμα χώρες, ενώ παράλληλα αξιώνει αποζημίωση από την Apple, της τάξεως του 1,5 δισ. δολαρίων.
Μέχρι τώρα η εταιρεία του Cupertino δεν είχε δείξει κάποια ενδιαφέρον για συμβιβασμό. Παρόλα αυτά, δεδομένου ότι τυχόν δικαστική ήττα στο θέμα θα της κόστιζε πολύ περισσότερο, μάλλον έχει αρχίσει να το ξανασκέφτεται.
Όπως μαθαίνουμε λοιπόν έχει ήδη κάνει πρόταση στην Proview για συμβιβασμό αν και ακόμη η εταιρεία δεν έχει απαντήσει. Χαρακτηριστικό είναι πάντως ότι η Apple ήδη χάνει χρήματα από αυτή την υπόθεση καθώς το νέο iPad δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει στην Κίνα καθώς θα πρέπει πρώτα να λήξει η συγκεκριμένη διαμάχη.


ΠΗΓΗ: proho.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου