10 Μαΐ 2012

TOP-5 λαθρεμπόριου ζώων

Κάλτσες γεμάτες εξωτικά φίδια τυλιγμένες γύρω από το στήθος του.


Ο 23 χρονος Αυστραλός ταξιδιώτης συνελήφθη όταν βρέθηκαν  2 αυγά κρυμμένα σε ένα κουτί  με βιταμίνες στις αποσκευές του.Στον έλεγχο που ακολούθησε στη Μελβούρνη φτάνοντας από το Ντουμπάι  εντοπίστηκαν επίσης 2 ζωντανά περιστέρια τυλιγμένα σε φακέλους και στερεωμένα στις γάμπες του με κολάν.
Στη πτήση από Αυστραλία-Ταϋλάνδη ένας ταξιδιώτης "πιάστηκε στα πράσα" την ώρα που προσπαθούσε να διακινήσει 44 ερπετά(φίδια,σαύρες) μεταξύ των οποίων,ορισμένα απειλούμενα και υπό εξαφάνιση προστατευόμενα είδη.Οι τελωνειακοί υπάλληλοι τον εντόπισαν όταν η βαλίτσα πέρασε τον έλεγχο ακτίνων X.
Αυτός ο 46 χρονος πιάστηκε στη φάκα όταν υπάλληλοι  του αεροδρομίου του Λος Άντζελες ,είδαν να πέφτουν από τα μπατζάκια του φτερά και κουτσουλιές.Στον έλεγχο που ακολούθησε εντοπίστηκαν 14 ωδικά πτηνά στερεωμένα και δεμένα  κάτω απο το παντελόνι του.
Σοκ έπαθαν τροχονόμοι στο Μπάρι της Ίταλίας όταν σε έλεγχο ρουτίνας,βρήκαν κοντά σε 1.700 μικρά ζώα όπως χάμστερ,άσπρα ποντίκια,χαμαιλέοντες,σκίουρους και κοντά στις 1000 νεροχελώνες στοιβαγμένα στο πορτ-μπαγκάζ του 4 τροχου "ζωολογικού κήπου".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου