19 Μαΐ 2012

Να δοκιμάσεις το φούγκου και να μην πεθάνεις...




Το δημαρχείο του Τόκιο σκοπεύει να καταργήσει μερικούς περιορισμούς στο μαγείρεμα του δηλητηριώδους ψαριού φούγκου, μετά από σχεδόν 60 χρόνια αυστηρού ελέγχου και αδειοδότησης αυτού του προϊόντος.
Από τον Οκτώβριο μήνα τα εστιατόρια δεν θα χρειαστούν πια την ειδική άδεια, για να μαγειρεύουν το φούγκου. Το οποιοδήποτε κατάστημα θα έχει το δικαίωμα να προτείνει αυτήν την λιχουδιά, εφόσον αγοράζει το ψάρι ήδη κατεργασμένο, δηλαδή με αφαιρεμένα τα δηλητηριώδη μέρη.
Πάνω από 60% των περιπτώσεων δηλητηρίασης από το δηλητήριο του φούγκου έχουν αποτέλεσμα τον θάνατο, όμως αυτό δεν σταματά αυτούς που ενδιαφέρονται για ακραίες απολαύσεις, οι οποίοι γνωρίζουν πως η μικρή ποσότητα δηλητηρίου που μένει στο φαγητό προκαλεί ελαφρά ευφορία.
Από το 2000 23 άτομα πέθαναν στην Ιαπωνία τρώγοντας αυτό το ψαράκι.


ΠΗΓΗ: greek.ruvr.ru

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου