12 Μαΐ 2012

Τουλάχιστον 100 εταιρείες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το “πειρατικό" νησί


Πρόκειται για μια αρκετά έξυπνη επιχειρηματική ιδέα. Αναφερόμαστε στη Blueseed, μία τεχνολογική θερμοκοιτίδα που θα στεγάζεται σε ένα πλοίο 1.000 και πλέον δωματίων, σε διεθνή ύδατα,12 μίλια στα ανοικτά της Καλιφόρνιας.  


Αν και αυτό ίσως ακούγεται λίγο παρατραβηγμένο και δίχως κάποια πρακτική σημασία, η αλήθεια είναι ότι  στην πραγματικότητα είναι ένας εξυπνότατος και ευρηματικότατος  τρόπος, να παρακαμφθούν οι σκληρές ρυθμίσεις των ΗΠΑ σχετικά με τις βίζες για εργαζόμενους από άλλες χώρες, που καθιστούν ακριβή και περίπλοκη την αδειοδότηση για δουλειά σε ξένους προγραμματιστές και όχι μόνο.
Με την υποστήριξη του δισεκατομμυριούχου ιδρυτή της PayPal, η Blueseed στοχεύει στην παροχή χώρων γραφείων και καταλυμάτων για εταιρείες οι οποίες τώρα ξεκινούν την δραστηριότητα τους και στις οποίες θα μπορούν να εργαστούν «διεθνείς» υπάλληλοι σε μία περιοχή ελεύθερη από ανάγκη βίζας.
Τοποθετημένο στον Ειρηνικό Ωκεανό δυτικά της Silicon Valley της Καλιφόρνιας, το μητρικό μαζικό πλοίο, θα διαθέτει και μικρά μεταφορικά πλοιάρια για την μετακίνηση από και προς την ηπειρωτική χώρα. Οι διάφοροι προγραμματιστές θα μπορούν να εξασφαλίζουν προσωρινές βίζες για να μπορούν να πραγματοποιούν συναντήσεις στο Palo Alto το πρωί και να δειπνούν αργότερα σε ένα από τα 24ωρα καφέ στο πλοίο το βράδυ.
Το Bluespeed σχεδιάζει να χρεώνει ένα ελάχιστο ποσό των 1.200 δολαρίων ανά άτομο, ανά μήνα, τιμή η οποία είναι σίγουρα ανταγωνιστική σε σχέση με τα ενοίκια των σπιτιών και των επαγγελματικών χώρων στην υπερ-ακριβή περιοχή του Bay Area. Οι συνιδρυτές Max Marty και Dario Mutabdzija δήλωσαν στους New York Times, πως περιμένουν να στοιχίσει το κάθε πλοίο κάπου στα 15-40 εκατομμύρια.
Για την ιστορία η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εγκρίνει μόνο έναν περιορισμένο αριθμό Η1-Β βίζας για τους μορφωμένους ξένους εργάτες, την ίδια στιγμή που οι Ηνωμένες Πολιτείες παράγουν 38.000 νέους πτυχιούχους ηλεκτρονικών υπολογιστών ετησίως για να συμπληρώσουν 144.000 νέες θέσεις εργασίας.
Όπως μαθαίνουμε λοιπόν το ενδιαφέρον από πλευράς startup εταιρειών είναι ιδιαίτερα έντονο. Τουλάχιστον 100 εταιρείες έχουν δηλώσει ότι θέλουν να συμμετάσχουν στο project του οποίου η δημιουργία θα ξεκινήσει από το επόμενο έτος.
Χαρακτηριστικό είναι πάντως ότι δεν είναι μόνο αμερικανικές εταιρείες που επιθυμούν να στήσουν τα γραφεία στο “νησί”. Ενώ το 20.3% προέρχεται όντως από τις ΗΠΑ, υπάρχει ένα 10.5% με προέλευση από την Ινδία και ένα 6% από την Αυστραλία.


ΠΗΓΗ: proho.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου